יריד העיצוב הבינלאומי TAAD הזמין אותי לצלול אל עולם של יצירתי שהקסים אותי. הנה כמה מעצבים ומעצבות שגרמו לי להתרגש במיוחד:
טטיאנה בורדאצ' (Tatiana Brodatch)
מעצבת ואדריכלית ממוסקבה שגיליתי לראשונה דווקא בעולם האופנה, כשיצרה שרשרת כחלק משיתוף פעולה עם המותג Litkovska, בצורת דמות אנושית, בדומה לסדרת "Couple Figure" אותה תציג בתערוכת TAAD. הסדרה כוללת פסלי פלסטלינה שמספרים סיפורים של קרבה רגשית. לאחר 15 שנות עבודה כאדריכלית, בחרה טטיאנה לצאת למסע אמנותי שמתמקד ביחסים, ובו היא יוצרת דמויות מינימליסטיות חסרות פנים המבטאות רגשות אוניברסליים. עבודותיה של טטיאנה מרגשות אותי במיוחד; כל פסל שלה מספר סיפור של קרבה אנושית שמעורר תחושת חיבור עמוק, ומדהים לראות כיצד היא מצליחה להביא לידי ביטוי את טביעת האצבע הייחודית שלה, במדיומים שונים.
טאראס יום (Taras Yoom)
אמן רב-תחומי מוערך, שמרתק אנשים ממגוון תחומים, כולל אופנה ותרבות. לפני שהפנה את תשומת ליבו לעולם האמנות, הוא למד רפואה, ובמהלך לימודיו חקר את היצירתיות בבית חולים. השילוב בין הרקע הרפואי שלו וההבנה העמוקה בטבע מוביל אותו למיזוג ייחודי של עיצוב, אמנות וביופיזיקה בעבודותיו. יקום האמנות שלו, Yoomoota, משלב את המצב האנושי עם מבנים טבעיים, ומייצג עולמות מקבילים של גוף ונפש. הכיסא שלו "Long Chair" הוא אחד הפריטים שהשאירו עליי רושם עז. מדובר בפריט מנצח שמפגין שילוב מושלם בין אסתטיקה, פרקטיות ו"קוליות" שיכול להשתלב בכל חלל – ממשרד הייטקיסטי בתל אביב ועד בית בורגני במושב. יצירותיו מציגות סגנון סוריאליסטי ביומורפי, שמחבר באופן יצירתי בין מדע, טבע ואמנות.
דרגה & אורל (Draga & Aurel)
סטודיו רב-תחומי שנוסד ב-2007, ידועים בשילוב שיטות מקוריות וגישה אמנותית לחומרים. הם היו חלוצים בתחום ה-upcycling בעיצוב ויצרו רהיטים בסגנונם האישי, מה שהוביל לשיתופי פעולה עם שמות פופולריים בתעשייה, כמו Wall&Deco. עבודותיהם מבוקשות מאוד ומעטרות בתים רבים של אנשים מביני דבר, שמעריכים את הייחודיות והאיכות ביצירותיהם. ב-2019 הציגו את קולקציית "Transparency Matters", שחקרה את שקיפות, אור וצבעים וזכתה לפופולריות רבה. ביריד TAAD יציגו את שולחן הקפה "אגתה", מתוך אותה קולקציה, שמייצג את האיזון המושלם בין עיצוב פונקציונלי ואסתטיקה עכשווית. כל שולחן מיוצר בעבודת יד בסטודיו, וממשיך את מחויבותם לאומנות ולחדשנות.
מייקל יאנג (Michael Young)
מעצב המשתמש בצורה חדשנית באלומיניום ביצירותיו. עבודותיו מדגישות את יופי וגמישות החומר, ומציגות חשיבה יצירתית בתחום העיצוב. בהשראת פנסים סיניים מסורתיים, הוא יוצר יצירות שמשלבות אלומיניום ואור, ויוצרות הרמוניה בין המזרח למערב. יאנג רואה בשילוב הטכנולוגיה עם האלמנטים המסורתיים דרך לשמר את המורשת התרבותית. כאשר יצירותיו מוארות, משחק האור והצל הופך את החלל לדינמי ומוביל את הצופים לרגעי פליאה. היצירות שלו חוצות את גבולות הזמן ומייצרות קשר מתמשך עם הצופה.
אנה סמויילובה (Anna Samoylova)
אמנית רב-תחומית המשלבת מדיות שונות כמו ציור, גרפיקה, רקמה, פיסול טקסטיל, הדפסי בד ומיצגים. עבודותיה מתמקדות בסמליות פרה-נוצרית עתיקה ובנושאי נשיות, אמהות ולידה, תוך התייחסות פוליטית אמיצה. העבודות שלה הן מראה שמשקפת חוויות נשיות עמוקות, כאב, כוח ותקווה. היא מצליחה לתרגם רגשות מורכבים לשפה אמנותית שחודרת ישר ללב.
ג'ין מוריגמי (Morigami Jin)
יליד 1955, הוא אמן במבוק יפני ידוע ומוכשר. הוא הגיע מרקע של משפחת אורגים וייסד סטודיו משלו, תוך העסקת אמנים צעירים לסייע בביצוע עבודותיו העדינות. ניתן לראות את עבודת ידו המרהיבה בכל יצירה שלו – העדינות, הדיוק והרגישות שמאפיינים את מלאכת היד שלו הם מעבר לתיאור. כל עבודה היא כמו שיר שקט וכל חוט במבוק שבה, נארג בקפידה, ברוך ובחן. המיומנות המופלאה והאסתטיקה העדינה של עבודותיו גורמות לי להתפעל שוב ושוב. אין ספק שכל אחד יכול, כמוני, למצוא את עצמו מתאהב ביצירה אחת לפחות מתוך האוצר הייחודי שג'ין מוריגמי יוצר.
חוליאנה לימה וסקונצ'לוס (Juliana Lima Vasconcellos)
מעצבת וארכיטקטית מברזיל, המתמחה בעבודות אדריכלות, עיצוב פנים ועיצוב אישי. היא מתמקדת בעיצוב מותאם אישית תוך שימת דגש על חומרים טבעיים כמו אבן, עץ ומתכת. חוליאנה מעריכה אסתטיקה אלגנטית ומינימליסטית, בהשראת עיצוב המאה ה-20, במיוחד ברזילאי, צרפתי ונורדי. היא מצליחה לשלב אור, פלטת צבעים ושילובי טקסטורות בצורה שמביאה לתוצאה פונקציונלית ויפהפיה. העיצובים שלה לא רק מייצגים סגנון ייחודי, אלא גם מצליחים לתקשר רגשות ורעיונות בצורה מעוררת השראה.