העיר תל-אביב נולדה כחלום אדריכלי נועז. מתכנניה הבינו שעיר היא יותר מאוסף של מבנים – היא סיפור חי, נשמה של תרבות ומעבדה של זהות. יריד עיצוב בינלאומי בתל-אביב יכול להיות נקודת מפנה תרבותית עמוקה, המאחדת בין עבר להווה, בין מסורת לחדשנות, בין החלום של העיר למימושה העכשווי.
לא פלא שדווקא בתל-אביב, בעיר שנבנתה מהאדריכלות החלוצית של תנועת הבאוהאוס, מתחיל הסיפור המרתק של העיצוב הישראלי. רחובותיה הלבנים המשמרים סגנון מודרניסטי ייחודי, הם יותר מרחוב – הם מוזיאון פתוח, סיפור אדריכלי חי. כל מבנה, כל זווית, כל קו מספר על חלום של אדריכלים שהגיעו ממרחקים, הביאו עימם חזון של מודרניזם אירופאי וניסו להטמיע אותו בנוף המזרח-תיכוני. יריד העיצוב הבינלאומי TAAD שיארח אובייקטים יחידים במינם מכל העולם הוא המאטצ' המשולם לעיר המורכבת הזאת שהיא צומת של תרבויות, אסתטיקות, חלומות ומציאות.
סיפור העיצוב והיצירה בתל אביב אינו חדש. כבר בשנת 1923 החלו תערוכות וירידים ראשוניים שביקשו לחבר בין תרבויות ויצירה. בשנת 1932 נולד 'יריד המזרח' הראשון – יריד מסחרי בינלאומי מרשים שכלל מציגים מ-24 ארצות שונות. אריה אלחנני, אמן ומעצב, יצר לו סמל מיוחד – גמל מעופף שסימל את הקשר העמוק בין מזרח למערב, בדיוק כפי שהאדריכלות של תל אביב ביקשה לעשות. כיום, התערוכה EVERYDAY WONDER של יריד העיצוב TAAD, מציגה מאות מעצבים מרחבי העולם וממשיכה את אותו חזון של יצירה, חיבור ופתיחות בטוויסט עכשווי.

המפתח לכך טמון בהבנה עמוקה יותר: ישראל, המוכרת כ"אומת הסטארטאפ", סובלת מפרדוקס עיצובי מעניין ומורכב. טכנולוגית, אנחנו מובילים בעולם – מדברים על פריצות דרך בבינה מלאכותית, בסייבר, בחקלאות וברפואה. אבל באסתטיקה ובעיצוב? שם אנחנו עדיין מחפשים את הזהות המיוחדת שלנו. יש פער מעניין בין החדשנות הטכנולוגית לבשלות העיצובית. דור חדש של מעצבים מבין זאת היטב – עיצוב אינו רק פונקציה טכנית, אלא סיפור, שפה, דרך עמוקה להבין את העולם, לתקשר רעיונות, ליצור חוויה.
לצד כישרונות מקומיים יש בישראל צמא אדיר לחיבור לעולם. יעידו על כך המטיילים הישראלים שנמצאים בכל מקום בעולם. מספיק להיזכר בתערוכת יאיוי קוסאמה במוזיאון תל אביב שב-2022 משכה המונים שחיכו שעות כדי לחוות אמנות. הישראלים לא רק רוצים, אלא משתוקקים לחוויות אסתטיות עמוקות ומשמעותיות.
בעידן הגלובלי, עיצוב הוא לא רק אסתטיקה, אלא נכס אסטרטגי. ערים כמו מילאנו, מיאמי, פריז וטוקיו, הפכו את העיצוב למנוע צמיחה כלכלית, יצוא תרבותי ומיתגו את עצמן סביבו. סצנת העיצוב שלהן מגלגלת מיליארדי דולרים, מייצרת מקומות עבודה ומעצבת את התדמית הבינלאומית. יריד עיצוב יכול להיות הקרקע הפורייה שתצמיח סצנת עיצוב חדשנית, תחרותית ובעלת השפעה בינלאומית.
תל אביב של 2025 היא יותר מעיר – היא מעבדה חיה של יצירה. בין הבתים הלבנים לרחובות בשיפוצים, נפגשים סטארטאפים, אמנות, עיצוב ותרבות. יריד עיצוב מהווה דיאלוג בין אמנים, מעצבים ואספנים מהעולם, לבין הקהל הישראלי ומציע הזדמנות ייחודית עבורנו לתקשר עם העולם באופן נגיש יותר.
זה לא רק אירוע. זו הזדמנות להגדיר מחדש את השפה העיצובית הישראלית, לחבר בין יוצרים לקהל, בין מסורת לחדשנות. זהו הרגע שבו רעיונות נולדים, סיפורים מתחילים, והעתיד מתחיל להירקם.
תל אביב ממתינה. המעצבים מוכנים. והקהל – צמא יותר מתמיד לחוויות תרבותיות שיספרו את הסיפור האמיתי שלנו.